• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Skyttedrottningen revanscherade sig med stil

Succén fortsätter för Anna Anvegård under hennes damallsvenska debutsäsong. Trots att Växjöanfallaren missade en straff blev hon matchvinnare när Eskilstuna besegrades på hemmaplan – och nu delar hon skytteligaledningen.

I 16:e minuten fick hon den perfekta möjligheten att kliva upp i delad skytteligatopp – men missade från elva meter.

Det dröjde inte mer än en minut innan Anna Anvegård revanscherade sig. Och hon gjorde det med stil. 21-åringen gick i djupled och fick en perfekt passning innan hon rundade Eskilstunamålvakten och rullade in 1–0 på skyttedrottningsmanér.

Målet var Anvegårds elfte för säsongen, och när Växjö tilldömdes en ny straff i andra halvlek kunde hon fått en gyllene chans att gå upp i ensam skytteligaledning före Rosengårds Anja Mittag.

Men då valde nykomlingen att byta straffskytt och i stället fastställde Jelena Cankovic slutresultatet till 2–0 i 64:e minuten.

Anvegård är en minst sagt van målskytt. I Elitettan, serien under damallsvenskan, gjorde hon inte mindre än 63 mål de senaste två säsongerna.

Resultatet medför ingen tabellförändring då Växjö befäste sin sjätteplats.