Storstjärnan hjälte för Rosengård – bröt usel svit

Uppdaterad
Publicerad

Till slut satt den för Anja Mittag. Bakom Katlynn Fraine, som annars tog allt. Och det räckte för Rosengård som slog Växjö med 1-0. Topplagets första vinst på fyra matcher.

Bra chans Anja Mittag, räddning Katlynn Fraine, nick Mittag, räddning Fraine, friläge Mittag, räddning Fraine. Länge såg det ut just så, mönstret var tydligt och Fraine var en vägg i Växjömålet – Mittag missade.

Men det löste sig för den tyska världsspelaren. Inbytte Nellie Lilja kom runt fint på kanten spelade in bollen och där dök hon upp – Anja Mittag som stötte in bollen i mål.

Matchens enda, och Mittag därmed stor hjälte för Rosengård som inför matchen hade tre raka matcher utan vinst.

Rosengård upp som tvåa

Matchen var underhållande från start till mål och det var bortalaget från Malmö som showade mest. De spelade sig till mängder av chanser, men allt som oftast var det en storspelande målvakt i Katlynn Fraine som stod i vägen.

Nykomlingen Växjö hade svårt att skapa riktigt heta chanser och när de väl fick in bollen i mål dömdes det bort.

Men har man svårt att skapa heta chanser i straffområdet – då får man skjuta. Det gjorde Växjös Jelena Cankovic – utifrån och klockrent i ribban, marginalerna hos Rosengård.

Tappert Växjö

Trots segern är Rosengård kvar som tvåa i tabellen.

Växjö stod upp bra men det räckte inte och laget är kvar som sjua i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.