Foto: Bildbyrån

Östersundsstjärnorna om krisen: ”Vi ska inte åka ur”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK befinner sig inte bara i en kris ekonomiskt, sportsligt så åkte de på femte raka förlusten i helgen när de förlorade mot Falkenberg på bortaplan. I och med förlusten är de nu i allra högsta grad inblandad i bottenstriden.

– Vi är ett bottenlag nu och vi måste göra allt för att undvika dom tre sista platserna säger Östersunds lagkapten Tom Pettersson till SVT Sport.

Östersunds FK går just nu en tuff kamp både på och utanför fotbollsplanen. Förra veckan meddelade styrelsen att klubben behöver få in 10 miljoner kronor på 10 dagar.

På fotbollsplanen har ÖFK endast vunnit en match på sina 18 senaste, ett facit som gör att dom nu endast är två poäng före Falkenberg som innehar kvalplatsen.

– Det är otroligt tufft, det är inte där vi vill ligga men nu ser verkligenheten ut så och vi måste se det som en utmaning och göra de bästa vi kan, säger Tom Pettersson.

Ny situation

Målvakten Aly Keita har varit i klubben sedan 2014 och har nästan enbart fått uppleva framgång med laget, tills nu.

– Det är väldigt jobbigt, det är första gången jag är i den här situationen men jag är säker på att vi ska klara av det, vi ska inte åka ur, säger Aly Keita.

Tufft schema

Sex matcher återstår och Östersund har många av topplagen kvar att möta, Djurgården, Hammarby och Häcken.

Får ni ta fram den gamla klyschan att motivation slår klass?

Ja, men känns jobbigt för det låter som vi inte har någon klass, jag tycker vi har klass men det har dom andra lagen också och många av lagen vi möter har motivationen så vi måste ge allt och gå ut och visa att vi vill de här mer än dom, säger Tom Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.