Victor Sköld hjälte på nytt för Örebro

Han har gått mållös i allsvenskan i nästan två år – och blivit hårt kritiserad. Men denna vecka har Victor Sköld hittat målet två gånger om och blivit matchhjälte lika många gånger.

ÖSK-anfallaren visade på nytt vägen när Örebro besegrade Östersund med 2–1 hemma på Behrn arena.

Vårens succélag Örebro har haft det tungt och spelat åtta raka matcher utan seger. Men den här veckan har alltså Victor Sköld vaknat till liv – och vänt den dystra Örebrotrenden. I måndags fick ÖSK en trepoängare efter 1–0 mot Kalmar och på lördagskvällen kom alltså en ny seger hemma mot Östersund. Och Sköld blev alltså målskytt och poängfixare i båda matcherna.

Efter drygt en halvtimme lyfte Örebroanfallaren lite turligt in matchens första mål efter fint förarbete av Nordin Gerzic. Sköld kunde sedan måljubla i tredje matchen i rad då han även hittade rätt i svenska cupen mot Akropolis. Innan dess hade Victor Sköld varit hårt kritiserad och gått mållös i allsvenskan i nästan två år. ÖSK-anfallaren kom upp i hela 32 mållösa matcher.

”Världens bästa avslut”

– Nordin kom fram fint som har brukar göra och lägger fram den snyggt till mig. Sen är det världens bästa avslut, sade Victor Sköld om sin fullträff till C More och skrattade.

– Nu gäller det att vi kommer åt dom lite tidigare på planen. Vi får inte bli för låga där, tillade han inför andra halvleken.

Men nästan omgående i andra halvleken kvitterade Östersund när mittbacken Tom Pettersson höll sig framme och placerade bollen förbi målvakten Oscar Jansson. Men det var irriterat i Örebro då kaptenen Nordin Gerzic gjordes omkull utan åtgärd i läget före.

Bortdömt mål

Efter drygt en timme fick Gerzic revansch när han tryckte in 2–1 en bit utanför straffområdet. Östersund tvingades i och med detta till ett målvaktsbyte då Aly Keita sträckte sig i samband med sitt ingripande. Andreas Andersson tog i stället plats mellan Östersunds stolpar. Olyckligt för Keita som tidigare i veckan blev uttagen i Guineas landslagstrupp för att få göra sin första tävlingslandskamp nästa helg.

Efter 82 minuter trodde de flesta att Östersunds Tom Pettersson kvitterat och blivit tvåmålsskytt. Men Örebrospelarna protesterade och menade att han var offside och målet blev till sist bortdömt. ÖSK lyckades sedan hålla undan och ta första hemmasegern sedan den 22 maj mot Kalmar.