Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Video ska hjälpa Luis Rubiales i kysskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Den avstängde spanske fotbollsordföranden Luis Rubiales hoppas att en video från Spaniens guldfirande på lagbussen ska hjälpa honom att frias av Fifa.

Luis Rubiales har skickat videon, som publicerats i tidningen El Español, till Internationella fotbollsförbundet för att försöka visa att VM-hjälten Jenni Hermoso inte alls var så negativt inställd till att bli kysst av honom.

Videon visar att Hermoso och lagkompisarna skämtar om händelsen i samband med prisutdelningen och bland annat ropar ”kyss, kyss, kyss” och ”presi, presi, presi” med anspelning på ordet president. Och Hermoso går runt i bussen och visar upp en bild på när målvaktsstjärnan Iker Casillas kysste reportern Sara Carbonero, som också var hans partner, efter VM-finalen 2010.

”Tolererar inte att mitt ord ska ifrågasättas”

Hermoso sade direkt efter händelsen att hon inte gillade kyssen, medan Rubiales sade att kyssen skedde i samförstånd. Några dagar senare sade Hermoso i ett uttalande:

”Jag skulle vilja förtydliga att jag, inte vid något tillfälle, samtyckte till kyssen han gav mig. Jag tolererar inte att mitt ord ska ifrågasättas, än mindre ord som jag inte har sagt”, skriver Hermoso.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.