• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Viktor Elm gjorde Kalmars mål. Foto: TT

Viktig poäng för Kalmar i bottenstriden

Kalmar och Häcken bjöd verkligen på en tempofylld och underhållande match. Det var dock två mycket besvikna lag som lämnade planen. Matchen, som båda lagen kunde ha vunnit, slutade 1–1.

Allsvenska fotbollsmatcher kan i bland bli ganska tempofattiga där felpassarna och närkampsspelet får dominera. Mötet mellan Kalmar och Häcken var inte en av de matcherna.

Första halvlek hade egentligen allt. Högt tempo, massor av målchanser, mycket känslor och gula kort så det räckte och blev över.

Häcken, som kommer från en frustrerande förlust hemma mot AIK och ligger på den övre halvan, var dock inte laget som satte tempot. Det var Kalmar, med en halv startelva på skadelistan.

Efter ett par halvchanser de första minuterna skapade Kalmar en kavalkad av kvalificerade målchanser. Närmast kom Melker Hallberg med en riktig kanon från 25 meter. Peter Abrahamsson fick sträcka ut, fick fingertopparna på bollen och styrde undan till en hörna.

Mål av Elm

Målet kom i stället några minuter senare då Kalmars lagkapten Viktor Elm kombinerade bra spänst med bra tajming och nickade in Rafinhas hörna i mål.

Det var mycket känslor i matchen, både Ahmed Yasin och Lucas Hägg Johansson fick gula kort just för att ha visat sina känslor lite för tydligt.

Häcken var inte utan chanser i första, men siktet var inte riktigt inställt och avsluten gick ofta utanför stolparna.

Lägre tempo

Andra halvlek spelades inte i riktigt lika högt tempo. Men det var fortfarande en underhållande fotbollsmatch. Kalmar låg lite lägre och ville gärna försvara den där 1–0-ledningen. Det gick till en början rätt bra. Men så fick Häcken chansen till en snabb omställning. Snabbast av alla var Kwame Kizito som sprang ifrån allt och alla. Hägg Johansson var på bollen, men skottet var för hårt för att han skulle kunna avstyra en kvittering.

Efter 75 minuter tog bensinen slut för Kalmar. När de väl vann bollen hade de inte orken att komma till anfall. Resultatet blev att Häcken hade allt den sista kvarten. Dock utan att kunna få in ett segermål.