Malmös Amin Sarr och Anel Ahmedhodzic. Foto: Bildbyrån

”Viktigt för Malmös trovärdighet”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF gav signaler om innan säsongen att de vill föryngra sin trupp. Men hur går det? Att de släpper fram unge Amin Sarr tror fotbollskrönikören Therese Strömberg att är viktigt för Malmös unga satsning ska tas på allvar.

– Inför säsongen var de ganska tydliga med att de vill satsa ungt, med namn som Adi Nalic som nämndes som en startspelare i det här Malmö och Tim Prica som vi pratade om tidigt. Båda har i princip försvunnit helt och ryktas också vara på väg bort. Och nu har då Amin Sarr kommit in. Framförallt är det viktigt för deras trovärdighet i den här föryngringen att de spelar in några fler av de här spelarna. Sarr kan bli riktigt bra, säger Therese Strömberg i Fotbollsstudion.

SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog gillar också vad han ser i Amin Sarr, som gjorde sitt första allsvenska mål mot IFK Göteborg i helgen.

– Jag ser fart, storlek och muskler i en sådan tidig ålder. Han ser inte så valpig ut, och framförallt har han den här farten och förmågan att komma förbi sin motståndare. Det känns som power. Det här en kille man vill se mer av, säger Daniel Nannskog.

Nannskog som håller med i Strömbergs resonemang om Malmös trovärdighet.

– Det är oerhört viktigt för Malmö att de sänder rätt signaler till sin akademi, att man ser att man kan komma genom akademin och få chansen. Sedan förstår jag dilemmat när man är så stor klubb som Malmö är. Man har press på sig att visa upp resultat, och tränare blir lätt fega och man vet att det blir lite gambling med de yngre. Man ser AIK, och vilka problem som är där när man slängt in många yngre, säger Daniel Nannskog och fortsätter:

– Men så som Malmö gör, man gör det lite sakta med Anel Ahmedhodzic och omgärdar honom med bra spelare och slussar in lite mjukt och fint. Där har Malmö något på gång, säger Daniel Nannskog.

KLIPP: Malmö tog revansch på Göteborg efter finalförlusten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Malmö FF jublar efter Anders Christiansens mål mot IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer