Foto: TT Nyhetsbyrån

Viktor Claesson: ”Kändes som vi flydde kriget”

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom landslagsspelaren Viktor Claesson hem till Sverige efter att han brutit sitt kontrakt med sin ryska klubb Krasnodar. Resan hem från det Ryssland som har invaderat Ukraina var allt annat än enkel.

– Det kändes som vi flydde från kriget, säger han till Aftonbladet.

Viktor Claesson och de övriga utländska spelarna i Krasnodar fick tidigare i veckan tillåtelse att resa hem från Ryssland. Då inleddes en lång färd mot Sverige.

– Det blev snabba ryck. Det var inte lätt att ta sig hem eftersom luftrummet är stängt i nästan hela södra Ryssland och det är svårt att lämna landet, säger han.

Först åkte de buss i sju timmar till Sotji och sedan ett flygplan till Istanbul. Ett och ett halvt dygn efter att han inlett resan var han hemma i Värnamo.

– All stressen när vi skulle ge oss av och bussresan till Sotji kommer vi aldrig glömma. Det kändes som vi flydde från kriget även om det inte var krig i Krasnodar.

Kontraktet med Krasnodar är brutet, men Claesson vill inte uttala sig om var han kommer att spela framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.