Viktor Gyökeres äventyr går vidare i Brighton. Foto: Bildbyrån.

Gyökeres till Premier League – flickvännen kan gå till samma klubb

Publicerad

När december blev januari tog Viktor Gyökeres flyttlasset från Brommapojkarna till Brighton – ett steg han känner sig redo för. – Premier League är den största ligan i världen, men så länge man utvecklas klarar man av det mesta, säger 19-åringen till SVT Sport.

Viktor Gyökeres, 19, ledde offensiven som förde Brommapojkarna till allsvenskan efter ett strålande 2017.

Anfallaren stod för 13 mål på 26 startmatcher och såldes till Premier League-klubben Brighton i september.

Först nu har dock Gyökeres lämnat Sverige för England. Några dagar före nyår flyttade han med sin flickvän Amanda Nildén – tidigare AIK och BP – för att ansluta till U23-laget.

”Vill bara komma i gång”

– Vi har flyttat tillsammans. Hon spelar också fotboll och kommer förhoppningsvis att skriva på för just Brighton. Själv vill jag bara komma i gång, men samtidigt inte köra för hårt direkt, utan successivt trappa upp träningen, säger han till SVT Sport.

Hur ser du på steget från superettan till att nosa på Premier League?

– Det är klart att steget är stort. Premier League är den största ligan i världen, men så länge man utvecklas och jobbar hårt klarar man av det mesta, om man vill och tror på det. Det ska bli en rolig utmaning.

”Mest upp till mig”

Gyökeres är medveten om att vägen till a-lagsspel är lång, men inte desto mindre tänker han vandra på den.

– Klubben har sagt att jag ska träna med a-laget när jag har kommit in i det hela. De ser mig nog som en a-lagsspelare inom en snar framtid, men när det blir är mest upp till mig. Jag känner mig dock inte stressad. Man ska fokusera på där man är och ingen annanstans, säger han och fortsätter:

– Självklart är flytten hit en omställning. Man har ju inga vänner här borta än. Ändå kan man hyfsad engelska och behöver inte lära sig ett helt nytt språk. Då kan man komma in i det ganska snabbt.

Tar steg för steg

Kontraktet med den engelska klubben sträcker sig till sommaren 2020.

– Till att börja med är det stora målet att spela i Premier League. Det är det jag ser framför mig. Sedan finns fler mål i framtiden, men dem får man ta snart, säger Gyökeres.

Finns det några landslagstankar i huvudet?

– Absolut, men i dagsläget inte mer än att det hade varit jättekul att ta plats i ett landslag. Det hade varit en bonus, och det är självklart också något man jobbar för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer