Bjudning bakom Vittsjös hemmaseger

En rejäl tabbe i Eskilstuna-försvaret låg till grund för Vittsjös 2-0-seger på hemmaplan. En seger som gör att Vittsjö passerar just Eskilstuna i den damallsvenska tabellen.

– Skönt och behövligt, säger Clara Markstedt till SVT Sport.

Redan i den åttonde minuten tyckte en del att det borde ha varit ett rött kort Eskilstuna-målvakten Katie Fraine då hon tog bollen med händerna utanför straffområdet.

Men domaren bedömde det inte som en uppenbar målchans och valde att bara varna Fraine.

Vittsjö hade länge svårt att skapa några farliga chanser, men 20 minuter in i andra halvlek tog de ändå ledningen. Det var två helt misslyckade passningar i Eskilstuna-försvaret som gav dem den möjlighet.

Den andra passningen skulle gå från den norska mittbacken Joanna Baekkelund till Fraine, men gjorde inte det och då var Clara Markstedt där och plockade upp bollen.

– Vi har bra press på dem och jag såg deras enda möjlighet var att passa hem till målvakten. Lyckligtvis blev det inte en så bra hemåtpass, säger målskytten.

Nästan direkt efter hade Markstedt läge att göra 2-0 på nick, men Fraine lyckades få en hand på bollen.

Lite senare tog Fraine sig för foten och var tvungen att få vård. Men hon kunde spela vidare och dessvärre släppa in ett mål till. Jutta Rantala sköt in 2-0 på volley i den 84:e minuten.

– Jag är jättebesviken över förlusten. Jag tycker inte att det är en 2-0-match. Men nu står det det på tavlan, säger Eskilstunas Felicia Rogic till SVT Sport.

Segern gör att Vittsjö passerar Eskilstuna i tabellen och de är nu sexa i damallsvenskan.

– Det betyder jättemycket. Det är en viljematch. De gör det bra i perioder. Vi blir lite långa emellanåt. Så det är jätteskönt att vi kan ta med oss tre poäng, säger Markstedt.