Da Silva segerskytt för Vittsjö

Uppdaterad
Publicerad

Fernanda da Silva gav Vittsjö en bra start på säsongen.

Detta när hon avgjorde en jämn kamp hemma mot Piteå och sänkte sitt gamla lag. Da Silvas 2-1-mål i den 78:e matchminuten avgjorde.

Premiäromgången av damallsvenskan rullar vidare under söndagen och i Vittsjö var Piteå på besök.

Gästerna fick en bra start när Ellen Löfkvist gjorde matchens första mål efter 26 spelade minuter när hon höll sig framme efter en hörna. Vittsjö hittade dock en väg till en kvittering när australiensiskan, Emily Gielnik, hittade nätet.

Om den första halvleken var ganska öppen och bjöd på en del målchanser, var det mer tillknäppt i den andra. Men ett mål fick vi se och det kom i den 78:e spelminuten.

Vackert avgörande

Vittsjöanfallaren Fernanda da Silva höll sig framme vid straffområdeslinjen när bollen damp ner framför fötterna på henne och brasilianskan som tryckte till direkt och satte vackert 2-1.

Piteås forcering för en kvittering blev ljummen och aldrig riktigt farlig, utan fick se sig besegrade av bland andra da Silva, som spelade i Piteå förra säsongen. Vittsjö vann matchen och fick en bra start på den damallsvenska säsongen.

OBOS Damallsvenskan

Vittsjö GIK logo

Vittsjö GIK

2 - 1

Piteå IF logo

Piteå IF

Vittsjö IP, Vittsjö
Publik: 0
Domare: Sara Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.