Caroline Seger lyckades inte leda sitt Rosengård till en derbyseger mot Vittsjö. Foto: Bildbyrån

Vittsjö nollade serieledaren i skånederbyt

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård hade gjort elva mål på sina två senaste matcher. I skånederbyt mot Vittsjö vaskade man knappt fram en ordentlig målchans och får nöja sig med en poäng efter det mållösa mötet.

Rosengård är seriens målgladaste lag (27). Man är också det lag som släppt in minst antal mål (7) tillsammans med just Vittsjö och Eskilstuna. Det märktes att det var två försvarsstarka lag som drabbade samman.

Trots att Rosengård i andra halvlek tog över matchen helt lyckades man inte få hål på Sabrina D'Angelo i Vittsjömålet. Kanadensiskan hade i ärlighetens namn inte sin svåraste dag på jobbet. I stället var det Vittsjö som skapade de farligaste chanserna.

Michelle De Jongh testade både en och två gånger från distans och Zecira Musovic fick visa varför hon är en av landets bästa målvakter. Clara Markstedt kunde ha rakat in returen på ett av distansskotten men lyckades inte bättre än att bollen rullade rakt i famnen på en redan liggande Musovic. Allting innan halvtidspausen.

I andra var det serieledarna från Malmö som dikterade tempot. Men matchen slutar 0-0, ett resultat som inget av lagen lär vara jättenöjda med.

OBOS Damallsvenskan

Vittsjö GIK logo

Vittsjö GIK

0 - 0

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Vittsjö IP, Vittsjö
Publik: 1418
Domare: Daniel Böcker

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.