Vilt jubel i Italien efter Barbara Bonanseas 2-1-mål. Foto: TT

Italien avgjorde på tilläggstid mot Australien

Italien stod för en liten skräll när läget vände 0–1 till seger med 2–1 mot Australien i VM. Stor segerorganisatör var stjärnanfallaren Barbara Bonansea som gjorde Italiens båda mål, det sista på tilläggstid.

En av huvudfavoriterna i VM, Australien, fick en jobbig start. Italien, som inte spelat VM-slutspel på 20 år, startade bäst och hade också en boll i mål redan efter nio minuter. Barbara Bonanseas frilägesmål dömdes dock bort efter en (VAR)- offside.

Men Barbara Bonansea skulle komma tillbaka som målskytt.

Storstjärnan Sam Kerr fixade en straff för Australien efter 21 minuter då hon revs ner av Sara Gama i en inläggssituation. Straffen sköt Kerr själv, men Laura Giuliano räddade. Fast Sam Kerr var först på returen och gav ”The Matildas” ledningen med 1–0.

Efter ledningsmålet var det samspelta Australien det bättre laget och det var nära 2–0 när Chloe Lugarzo nickade mot mål från nära hålll.

Bonansea vände på egen hand

Men även om Australien hade bollen mest och skapade flest chanser så var Italien hela tiden farligt.

Och efter 55 minuter kom kvitteringen. Barbara Bonansea kom loss på vänsterkanten, fintade och sköt i bortre hörnet, mellan benen på en försvarare till 1–1.

I slutet av matchen hade Italien återigen en boll i nät, men det blev bortdömt för offside. 2-1 skulle dock komma då Barbara Bonansea, i fjärde tilläggsminuten, nickade in 2–1 och blev stor hjälte.

Australien som haft en tuff förberedelse med förbundskaptensbyte och skador på några tongivande spelare kom till VM med två tunga förluster, 0–3 mot Nederländerna och 3–5 mot USA, hade det mesta av spelet, men Italien var vassare.