Linus Wahlqvist återvänder till Norrköping. Foto: Bildbyrån

Wahlqvist klar för Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Linus Wahlqvist är klar för en återkomst i IFK Norrköping – det efter två år i tyska andraligan.

– Det känns jättebra. Jag är glad och det är väldigt skönt att det är klart. Det är skönt att vara hemma, säger han till SVT.

Den 23-årige försvararen förstärker därmed ett redan starkt lag i serieledande Norrköping. Och för Norrköpings manager Jens Gustafsson är det skönt att få tillbaka Wahlqvist.

– Det är oerhört glädjande. De flesta av stadens grabbar är hemma och det är väldigt glädjande. Det finns en stark potential att bli bättre för de kommer inte hem för att avsluta karriären, utan för att ta ny fart. Det betyder jättemycket för oss som förening, säger tränaren.

”Jag har sett alla matcher”

Wahlqvist har under säsongen haft stenkoll på klubben han nu ansluter till.

– Jag har sett alla matcher. Det är ett otroligt bra lag med många skickliga spelare. De har gjort det jättebra och jag hoppas att jag kan bidra, säger han till klubbens hemsida.

Han berättar också att han hade alternativ.

– Jag hade alternativ, det är det enda jag kan säga. Efter att det blev konkret med Norrköping var jag tydlig med att jag ville hit för jag tror att det är det bästa stället att fortsätta min utveckling, säger han till SVT.

KLIPP: Nannskogs lista från omgång tolv av allsvenskan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.