Kieffer Moore (till vänster) blev målskytt i sin mästerskapsdebut. Foto: Bildbyrån

Debutanten räddade poäng

Uppdaterad
Publicerad

Rom i går – Baku i dag.

Där blev det delad pott mellan Wales och Schweiz efter en kvittering av mästerskapsdebutanten Kieffer Moore.

– Det har varit hårt jobb och kämpigt, och jag har behövt hjälp längs vägen, säger målskytten till Uefa.

Wales överraskade stort i EM 2016. De vann gruppen före England och tog sig sedan hela vägen till en semifinal. I dag inledde de årets EM med en poäng efter 1-1 mot Schweiz.

Wales blev tidigt tillbakatryckta och hade svårt att skapa några farligheter. Schweiz å sin sida skapade desto mer, och det var på fasta situationer de farligaste lägena dök upp. Men målen i den första halvleken uteblev, och likaså en potentiell straff.

Fotbolls-EM

Schweizarna ropade på straff efter en ordentlig tröjdragning på Breel Embolo. Embolo höll sig dock stående varpå domaren friade.

– Tråkigt nog hade det kanske sett annorlunda ut om han hade ramlat. Han är stor och stark och står kvar, säger TV4:s expert Lotta Schelin.

Det var också på en fast situation som schweizarnas förlösande 1-0-mål kom. Embolo höll sig framme och nickade in Xherdan Shaqiris hörna i inledningen av andra halvlek.

Wales växte dock in i matchen och med drygt 20 minuter kvar att spela kvitterade mästerskapsdebutanten Kieffer Moore, 28, till vardags i Championshiplaget Cardiff City. Även det målet på nick.

Trots en rad målchanser åt båda håll stod sig 1-1.

– Det var en bra start för oss. Vi hade helst velat vinna, men 1-1 i en premiärmatch ger oss ett bra läge inför fortsättningen, säger Moore efter matchen.

Därmed är den första omgången i grupp A färdigspelad. Italien, som vann med 3-0 mot Turkiet i premiären, toppar gruppen.

Klipp: Här ropar schweizarna på straff

Europamästerskapet

Wales logo

Wales

1 - 1

Schweiz logo

Schweiz

Bakus Olympiastadion, Baku
Publik: 8782
Domare: Clément Turpin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet