Sterling vägvisare i Citys kross

Uppdaterad
Publicerad

Raheem Sterling hade en bra kväll mot Watford som nog hade behövt hemmapubliken. 25-åringen stod för två mål när Manchester City hade show.

Det blev aldrig någon dramatisk tillställning på Vicarage Road när City kom på besök. Manchesterklubben tog kommandot och dominerade spelet från start. Men det skulle dröja en halvtimme innan det blev hål på Watford.

Stänkare från Sterling

Det blev 25-årige Raheem Sterling som styrde in ett starkt skott assisterat av Kyle Walker. Knappt tio minuter senare var det dags igen. Raheem Sterling visade åter vägen när han ordnade en straff åt gästerna. Den fick han äran att förvalta själv men då stod Foster i vägen med ett fint ingripande. Istället styrde Sterling kyligt in returen och kunde sätta 2-0 för Manchester City.

Två mål inom fem minuter

I början av andra halvlek var det fortsatt mycket Sterling i fokus med ytterligare fina lägen. Men han fick lämna plan i ett byte med halvtimmen kvar. Manchester City klarade sig bra ändå. Kort därefter satte nämligen 20-årige Phil Foden 3-0 i 63e minuten innan Kevin de Bruyne med sin 19e assist i ligan, i 66e minuten spelade fram backen Aymeric Laporte till sitt första mål för säsongen. Slutresultat 4-0.

Manchester City står nu på 97 gjorda mål denna säsong med endast en match kvar att spela.

Premier League

Watford logo

Watford

0 - 4

Manchester City logo

Manchester City

Vicarage Road Stadium, Watford
Publik: 0
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.