Aslak Witry lämnar Djurgården för AZ Alkmaar. Foto: TT

Witry lämnar Djurgården för Nederländerna

Uppdaterad
Publicerad

Aslak Witry lämnar Djurgården.

Högerbacken är klar för nederländska AZ Alkmaar.

– Det känns väldigt spännande att komma till AZ Alkmaar. Både Djurgården och jag är nöjda med avtalet så det här blir en kjempemöjlighet för mig, säger norrmannen till Djurgårdens hemsida.

Witry kom till Djurgården inför säsongen 2019 och var med och vann SM-guld med klubben samma år. Totalt har han gjort 77 matcher i Djurgårdströjan, där det blivit 13 mål och 12 assist.

Djurgården skriver att övergången innebär ”ett rejält tillskott i föreningskassan”.

”Omöjligt säga nej”

Sportchef Bosse Andersson:

– Det är bra för Aslak att komma till den här miljön och det är en klubb som verkligen vill ha honom. Han kom hit till Djurgården och gav oss ett förtroende när han kom från Ranheim för att gå vidare till Europa. Så när en seriös toppklubb i Holland är intresserade av en spelare och betalar väldigt bra vid en övergång är det i praktiken omöjligt att säga nej sett till vår roll i fotbollsvärlden. Det blev en mycket bra ekonomisk lösning för Djurgården och Aslak kommer till en riktigt bra miljö.

Andersson meddelar att Djurgården inte kommer ta in någon ny högerback som ersättare.

AZ Alkmaar slutade trea i nederländska ligan förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.