Chelsea åker ur Champions League. Foto: Bildbyrån

Chelseas kollaps – missar avancemang efter förlust

Chelsea kollapsade totalt i sista gruppspelsmatchen i Champions League.

Fjolårsfinalisten förlorade stort mot Wolfsburg och lyckades inte ta sig vidare till kvartsfinal.

Fjolårsfinalisten Chelsea ledde grupp A och hade allt i egna händer inför sista gruppspelsmatchen i Champions League. Men det blev en blytung kväll i Wolfsburg för engelska storklubben.

Magdalena Eriksson startade i sedvanlig ordning och även Zećira Mušović fick chansen i målet. Men redan efter en dryg kvart fick Mušović se bollen träffa nätet bakom henne när Svenja Huth tog vara på en retur och gav Wolfsburg ledningen.

Champions League Damer

Magdalena Eriksson utbytt efter smäll

Kort därefter kom nästa kalldusch när Huth var framme igen och satte 2-0 till hemmalaget. Och som om inte det vore nog landade Magdalena Eriksson snett i en nickduell och såg ut att få rejält ont i ena foten. Chelseakaptenen spelade ändå vidare men blev utbytt tidigt i andra halvlek.

En halvlek som även den blev dyster för de blåa. Med en halvtimme kvar av matchen kunde Tabea Wassmuth placera in 3-0 bakom Zećira Mušović. Samma Wassmuth fastställde sedan slutresultatet till 4-0.

Chelsea, som både tog hem den inhemska trippeln och som var i final i Champions League förra säsongen, åker ut redan i gruppspelet.

ARKIV: Chelsea vinner FA-cupen (5 december 2021)

Hurtig med klassmål när Juventus gick vidare

I samma grupp behövde Juventus vinna mot schweiziska Servette för att säkra avancemang från gruppspelet och Lina Hurtig såg till att laget fick en smakstart på matchen.

Barbara Bonansea fick en passning på djupet efter en frispark och la in bollen mot bortre delen av staffområdet. Där fanns Hurtig som drog till med ett vackert avslut på volley och gav Juventus ledningen efter 12 minuters spel.

Efter två straffmål av Cristiana Girelli och en sen spik i kistan av Agnese Bonfantini kunde Juventus vinna med 4-0 och gå vidare till kvartsfinal som etta i grupp A.

PSG och Real Madrid överlägsna i grupp B

Kosovare Asllanis Real Madrid och Amanda Ilestedts PSG spelade tidigare under torsdagskvällen. Real Madrid slog ukrainska Kharkiv med 3-0 medan PSG körde över isländska Breidablik med 6-0.

Båda svenskorna startade i sina matcher men Asllani byttes ut i halvtid och Ilestedt i 56:e minuten.

PSG blev klar gruppvinnare med 18 poäng och tar med sig tvåan Real Madrid på 12 poäng in i kvartsfinalspelet.