Foto: Bildbyrån

Women's Super League avslutas – inga fler matcher spelas

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga flera matcher i den engelska damligan denna säsong.

Det engelska fotbollsförbundet har skrivit till alla klubbar att säsongen avslutas utan att några ytterligare matcher spelas.

Om Magdalena Eriksson och Jonna Anderssons Chelsea blir mästare eller inte är dock inte beslutat ännu.

Svenskorna får dock inte prata med SVT – av rädsla för att påverka deras titelchanser.

När ligan avbröts återstod mellan nio och sex matcher för de tolv lagen i serien. Svensklaget Chelsea låg då tvåa, en poäng efter Manchester City – som dock hade en match mer spelad.

Sky Sports skriver att det engelska fotbollsförbundet, FA, har skrivit till klubbarna och meddelat att inga fler matcher kommer att spelas i de två högsta damligorna denna säsong. De ska även ha frågat hur klubbarna vill att säsongen ska sluta, och presenterat tre alternativ.

Två alternativ med Chelsea som mästare

De två första innebär att tabellplaceringarna avgörs med ett poängsnitt. Det skulle i så fall innebära att Chelsea (som var obesegrat) blir mästare. I det ena alternativet skulle Liverpool flyttas ned, och Aston Villa flyttas upp från andraliga. I det andra skulle inget lag flyttas ned.

I det tredje alternativet skulle säsongen helt strykas.

Även BBC har uppgifter om att lagen i de två högstaligorna har fått uppgifter om att säsongen inte ska återupptas.

Munkavle från klubben

SVT Sport har sökt Magdalena Eriksson och Jonna Andersson. Duon får dock inte tala med oss innan ett slutligt besked är taget, meddelar klubbens pressansvarige Steve Bond.

– Alla kommentarer just nu kan komma att påverka beslutet, meddelar Bond.

ARKIV: När OS-drömmen pausas (25 april 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.