Lämnar AIK för Premier League Foto: Bildbyrån

Officiellt: Yasin Ayari klar för Brighton

Uppdaterad
Publicerad

AIK och Brighton är överens.

Yasin Ayari är klar för Premier League-sexan.

– AIK är klubben i mitt hjärta och detta är inte ett hej då. Jag vet att vi återförenas om några år, säger han till klubbens hemsida.

AIK-talangen Yasin Ayari har länge ryktats till Premier League och Brighton. Och under måndagen blev det till slut officiellt att mittfältaren lämnar Sverige för spel i England och Brighton & Hove Albion.

– Till AIK och till alla våra supportrar vill jag börja med att rikta ett stort tack för otroliga år. AIK är min moderklubb och har genom alla år fostrat mig till den spelare jag är idag och har fått mig att tro på mina drömmar. Klubbens akademi är helt unik, den utvecklar talanger så att alla på lika villkor får möjlighet att uppnå sin fulla potential, säger han till AIKs hemsida.

AIK:s klubbdirektör och tf sportchef Manuel Lindberg är glad över övergången.

– Yasin är en stor talang som verkligen visade framfötterna i allsvenskan under den gångna säsongen. När Yasin fick möjligheten att komma till Premier League så var det självklart också en stor önskan från hans sida att ta den möjligheten, så jag är glad för alla parter att vi kunde finna en bra lösning tillsammans. Vi hoppas självklart få hälsa Yasin varmt välkommen tillbaka till AIK i framtiden, säger han.

Kontraktet med Brighton sträcker sig över fyra och ett halvt år och AIK får mellan 20 och 40 miljoner netto, uppger klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.