Det blev 24 matcher för Joe Mendes i AIK. Foto: Bildbyrån

Mendes lämnar AIK – flyttar till Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Joe Mendes är klar för Braga. Den offensive ytterbacken har skrivit på ett femårskontrakt med den portugisiska klubben.

– Jag vill bara sätta på mig skorna och börja spela, säger 20-åringen till hemsidan.

Det har ryktats ett tag och nu är det presenterat. Joe Mendes lämnar AIK och går till Portugal.

– Det känns skönt att allting är klart nu. Jag vill bara sätta på mig skorna och börja spela. Braga var riktigt sugna på mig och kom med plan som fick mig att känna mig trygg och dom tror starkt på mig det fick mig känna mig trygg, säger Mendes.

”En snabb utveckling”

AC Monza var länge med i förhandlingarna men valet föll tillslut på Braga som betalar omkring 25 miljoner för ytterbacken.

– Joe har haft en snabb utveckling i år och även fått göra landslagsdebut. Intresset har varit stort runt Joe och vi är glada för hans skull att vi kunde finna en lösning som alla parter är nöjda med, säger Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tillförordnad sportchef.

Mendes debuterade 2022 för AIK och det blev sammanlagt 35 tävlingsmatcher, två mål och tre målgivande passningar för honom under debutsäsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.