Flera Premier League-matcher i London, bland annat Graham Potters debut som Chelseaträanre, kan ställas in när drottning Elizabeth ska begravas. Foto: TT/AP

Ytterligare Premier League-matcher kan skjutas upp

Uppdaterad
Publicerad

Helgens Premier League-omgång har redan skjutits upp.

Nu är frågan vad som händer med nästa helgs matcher i London, som är planerade dagarna innan drottning Elizabeths begravningsceremoni i huvudstaden.  

Drottning Elizabeths död har påverkat flera brittiska idrottsevenemang, bland annat har den engelska ligafotbollen (både Premier League och Women's Super League) valt att skjuta upp helgens omgångar.  

Frågan är nu vad som händer med nästa helgs matcher som spelas i London. Bland annat skulle Chelsea med Graham Potter som ny tränare ha tagit emot Liverpool i ett stormöte.

Premier League har höga krav på säkerheten vid fotbollsmatcher, samtidigt som polisen väntas vara fullt upptagen med förberedelserna inför drottningens begravning, som är planerad till måndagen den 19 september. Det rapporterar bland annat The Guardian. 

Kritiken: ”Hade varit bättre att spela matcher”

En plan som har diskuterats är att spela matcherna på arenor utanför London, men inget officiellt beslut är taget ännu.  

Det finns också kritiska röster till att matcher skjuts upp överhuvudtaget.  

Under fredagen publicerade den brittiska supporterföreningen, FSA, ett uttalande där de argumenterar att det bästa sättet att hedra drottningens bortgång hade varit att spela helgens fotbollsmatcher.  

”Vår bild är att de flesta supportrar hade velat gå på matcher i helgen för att visa sin respekt för drottningen tillsammans med andra supportrar” skriver FSA bland annat. 

Här hedras drottning Elizabeth i sportvärlden:

Frågetecken kring flera Londonmatcher

De matcher som diskuteras i London är:

Tottenham-Leicester (lördag)

Brentford-Arsenal (söndag)

Chelsea-Liverpool (söndag)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.