Daniela Zamora och Olivia Schough Foto: Djurgården Fotboll/Bildbyrån.

Daniela Zamora till Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården har hittat ersättaren till Olivia Schough.

Chilenska landslagsanfallaren Daniela Zamora är klar för den damallsvenska klubben.

– Förväntningarna är stora på henne och Daniela lägger lika stora förväntningar på sig själv eftersom hon väljer tröja nummer 22, säger sportchefen Jean Balawo.

30-åriga Daniela Zamora har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till den 31 december 2022.

Djurgården har varit intresserade för den offensiva spelaren under en tid och hon kommer närmast från den chilenska klubben Universidad de Chile där hon varit kapten.

”Springer mycket”

– Jag har spelat ute på kanten under den senaste tiden men jag gillar också att komma in centralt mot mål. Så fort jag kommer nära mål har jag alltid möjlighet att skjuta eller ge assist. Sedan har jag en spelstil där jag springer mycket och när jag är i boxen försöker jag att bidra med poäng och göra skillnad, säger hon till klubbens hemsida.

En högerytter och kapten – med andra ord finns det en del likheter med Olivia Schough som lämnade Djurgården efter förra säsongen då hon utsågs till damallsvenskans MVP.

Zamora har dessutom valt Schoughs nummer 22.

”Nummer 22 för nummer 22...”

– Ser man till klassiska referenser brukar man tala om ”öga för öga, tand för tand”. I det här fallet säger vi ”nummer 22 för nummer 22, MVP för MVP”. Vi kan kanske även krydda det med årets skyttedrottning som högerytter. Så förväntningarna är stora på henne och Daniela lägger lika stora förväntningar på sig själv eftersom hon väljer tröja nummer 22, säger sportchefen Jean Balawo.

Zamora blev utsedd till den chilenska ligans bästa spelare 2020, vann skytteligan som högerytter på tolv mål och har spelat 37 A-landskamper.

SE OCKSÅ: Seger fruktar mötet med Bayern: ”Jättetufft”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.