Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zećira Mušović under landslagets läger i Algarve i februari. Foto: BILDBYRÅN

Zećira Mušović om damfotbollens utveckling: ”Det är mer rättvist nu”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslandslagets målvakt Zećira Mušović uttrycker ofta sin röst i sociala medier. Och rättvisa och jämställdhet är frågor hon brinner starkt för.

– Jag fattar att jag inte kommer tjäna en massa miljoner hela tiden, det är inte det jag kräver. Men någonstans ska det vara rättvist, säger hon till SVT Sport.

I sociala medier sticker Zećira Mušović ut. Hennes profilbild på twitter visar en karikatyr av henne själv: En fotbollsspelare som står i ett kök eftersom hon ofta får höra att det är ”där damfotbollsspelare hör hemma”. Hennes ton är uppenbart ironisk och en av de frågor som ligger henne närmast om hjärtat är rättvisa.

– Jag tycker att vi har tagit jättekliv i jämställdhetsfrågan, framför allt när det gäller rättvisa. Det är mer rättvist nu, säger hon och fortsätter:

– Jag fattar att jag inte kommer tjäna en massa miljoner hela tiden, det är inte det jag kräver. Men någonstans ska det vara rättvist. Vi ska ha samma förutsättningar för samma typ av arbete och jag känner att vi går ditåt även om vi har en bit kvar. Men så länge det går framåt så är jag nöjd.

KLIPP: Zećira Mušović förklaring till udda twitterprofilen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Twitter/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.