Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zecira Musovic känslosam efter frågan om Hedvig Lindahl. Foto: Bildbyrån/SVT

Zecira Musovic bryter ihop – efter frågan om Hedvig Lindahl

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i SVT Sports intervju med Zecira Musovic bryter stjärnmålvakten ihop.

Detta efter en fråga om Hedvig Lindahls brutna kontrakt med Djurgården.

– Hon förtjänar att respekteras, säger Musovic innan hon lämnar intervjun.

Under gårdagen stod det klart att Hedvig Lindahl och Djurgården går skilda vägar. 40-åringen hade en mindre lyckad period i klubben och fick kritik från flera håll.

När SVT Sport under tisdagen intervjuar landslagsmålvakten Zecira Musovic tvingas Chelsea-spelaren bryta intervjun när hon fick en fråga om hur hon ser på uppbrottet mellan Stockholmsklubben och Lindahl.

– Jag vet inte vad som står bakom såklart. Jag vet att Hedvig är en fantastisk målvakt och människa som har haft en fantastisk karriär. Hon förtjänar att respekteras, säger Musovic innan hon bryter ihop och tvingas lämna intervjun.

”Långt ifrån den respekt hon förtjänar”

En stund senare kommer 27-åringen tillbaka och utvecklar sina tankar:

– Jag tycker att det är en människa och målvakt som förtjänar det bästa. Hon förtjänar stor respekt för hennes karriär och allt det arbete hon har gjort för svensk fotboll, allt det arbete som har banat vägen för mig själv och alla andra i det här landslaget, säger hon och fortsätter:

– Jag är inte helt insatt men jag har sett lite av de reaktionerna som hon har fått (efter att kontraktet bröts, reds. anm) och det är långt, långt ifrån den respekt hon förtjänar. Jag önskar Hedvig allt det bästa i livet, både som målvakt och människa, och är väldigt tacksam över att få kalla henne min vän idag.

SVT har sökt Hedvig Lindahl för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.