Zlatan Ibrahimovic Foto: Bildbyrån.

Zlatan skickar känga till svenska medier

Uppdaterad
Publicerad

Att Zlatan Ibrahimovic tror på Sverige i VM är ingen hemlighet, i dag fick han än en gång slå ett slag för de gulblå efter en träning i LA.

På samma gång lyckades han även skicka en känga till de svenska medierna.

I morgon spelar Zlatan Ibrahimovic och LA Galaxy sin sista ligamatch innan VM-avbrottet och efter dagens träning hade svensken vägarna förbi mixed zone, där han pratade VM och egots plats i kollektivet.

Ibrahimovic kommer själv inte att spela i VM, men det hindrar honom inte från att ha hjärtat med sina gamla lagkamrater. På frågan vilket lag han tror på i VM svarade han utan att tveka:

– Jag hoppas på Brasilien eller Sverige.

”Därför tror jag på Sverige”

Ett svar som kanske var väntat men som flera amerikanska journalister ville ha förklarat – vad är det som är så speciellt med Sverige egentligen?

– De har hittat en bra laganda och gjorde ett fantastiskt kval. Många säger att de är bättre utan mig, därför tror jag på dem, sa Ibrahimovic då.

När det gäller hans egen vardag påpekade en journalist på plats att den långe svensken ofta gestikulerar och pekar var han vill ha bollen, även under träning.

– Jag är här för att hjälpa. Jag skäller inte på de andra spelarna, sa ”Ibra” då och förklarade att han vill bidra med sin erfarenhet för att göra laget bättre.

Känga till svenska medier

Att han skulle ha ett stort ego är inget som han döljer, men han tycker inte att egot står i vägen för att göra det som är bäst för laget.

– Jag har spelat i lag med större egon än ett helt land, men vi vann ändå.

Men att svenskarna tycker att de är bättre utan dig, är inte det frustrerande för en spelare av din kaliber?

De svenska medierna tycker det, blanda inte ihop dem. Men nej, det kan det aldrig bli. De säger att de vet mer om mig än jag själv gör. Jag har inte ett svenskt namn eller den typiskt svenska mentaliteten, men jag har fortfarande rekordet i landslaget och vunnit allt jag har vunnit. Så om jag inte kan spela i ett kollektiv, hur kan jag då ha spelat i de största klubbarna i världen, och vunnit med dem?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.