Arkiv: Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan: ”Jag fick Premier League att se gammal ut”

Uppdaterad
Publicerad

I en lång intervju i BBC:s podcast Football Daily pratar Zlatan om allt möjligt. Inte minst om sina fötter, sitt utanförskap och hur han han tog Premier League med storm.

– Jag kom från min egen planet, med något som ingen hade sett. Jag är en person från ett område som de ser på som getto. De såg på mig annorlunda, de fick mig att känna mig ovälkommen. Men jag kom med något annat och nu följer de det. Jag kom från min egen värld – planet Zlatan.

De starka orden är Zlatan Ibrahimovics. Han utrycker dem i BBC:s podcast Football Daily. Zlatan har tidigare pratat om sin bakgrund och sitt utanförskap i sin bok ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.

Fötterna som skapat allt

I podcasten pratar Zlatan om en mängd saker, förutom ”Planet Zlatan” också om sina fötter. Som han hyllar och värnar.

– Min fru låter mig inte ha bilder på mig själv. Hon säger: ”Det är redan tillräckligt med snack om dig och jag vill inte se dig på väggen, det räcker att jag ser dig på riktigt, säger Zlatan och fortsätter.

– En av mina fötter finns på väggen. Det är vad som har gett oss vad vi har, det är påminnelse för familjen, inte för mig, om vad vi har. Det är det som skapat hela situationen. Hela snacket kring mig – de två fötterna.

”Jag fick Premier League att se gammal ut”

Zlatan kom till Premier League och Manchester United sommaren 2016. Direkt tog han både ligan och storklubben med storm. Han liknades till exempel med klubbikonen Eric Cantona.

– Jag gick emot alla och sa att det är vad jag vill göra. De tyckte jag var för gammal, jag var 35 och jag fick Premier League att se gammal ut. Det tog mig tre månader att övertyga alla vem jag är. Det var utmaningen, och jag har aldrig tackat nej till en utmaning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.