Foto: Bildbyrån/twitter.com/ManUtd

United bekräftar: Zlatan är klar

Uppdaterad
Publicerad

I går bekräftade Zlatan Ibrahimovic att hans nästa klubb blir Manchester United. Nu går också United ut och bekräftar värvningen. ”Jag är redo att skapa speciella minnen i England”, säger Zlatan.

Manchester United har bekräftat på Twitter att Zlatan är klar för klubben. ”It's Zlatan time”, säger Zlatan Ibrahimovic och visar upp sig i Unitedtröjan – i videon som klubben lagt ut på sociala medier:

Zlatan twitt

Kort efter att United skrev det på sociala medier kom nyheten även på klubbens hemsida. Där får vi se Zlatan i den röda tröjan för första gången.

– Jag är väldigt nöjd över att ansluta till Manchester United och jag ser fram emot att spela i Premier League, säger Zlatan till Uniteds hemsida.

”Spännande äventyr”

Nu återförenas han alltså med Uniteds tränare Jose Mourinho.

– Jag kan inte vänta på att börja arbeta med Jose Mourinho igen. Han är en fantastisk tränare och jag är redo för det här nya och spännande äventyret. Jag har verkligen njutit under min karriär hittills och har många bra minnen. Nu är jag redo att skapa fler speciella minnen i England.

Även nygamle tränaren Mourinho är nöjd över att åter ha Zlatan i sitt lag.

– Ibra är en av de bästa anfallarna i världen och ger alltid 100 procent. Jag är säker på att hans talang kommer att glädja fans på Old Trafford nästa säsong, säger Mourinho till Uniteds hemsida.

Första intervjun

Zlatan gav sin första intervju till klubbens officiella tv-kanal efter att värvningen bekräftats.

Zlatan vju

– Jag är otroligt glad och exalterad. Jag väntar bara på att få lära känna killarna i laget och göra min första träning. Det är en stor utmaning att komma till Premier League, men vart jag än har kommit har jag vunnit. Jag vet vad jag villl – jag vill vinna, säger Zlatan i intervjun.

Han tycker att det är skönt att allting äntligen är klart.

– Nu kan jag fokusera på mitt jobb i Unitedtröjan. När jag spelade EM var det mer snack om min framtid än om EM. Jag ser fram emot ett nytt kapitel i min karriär.

Berättade i går

Zlatan Ibrahimovic berättade själv i går själv på sociala medier att han gjort klart med Manchester United.

Det har varit många reaktioner på Zlatans klubbval – bland annat har SVT Sports expert Johanna Frändén och förre Unitedspelaren Jesper Blomqvist ställt sig positiva till Manchesterflytten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.