Zlatan: Björn Borg den ende på min nivå

Uppdaterad
Publicerad

I en långt intervju med tidningen Café berättar Zlatan Ibrahimovic om hur livet efter karriären blir – och avslöjar också vilken svensk han beundrar mest.

– Han är den ende som har kommit upp i min nivå och gjort någon skillnad, säger stjärnan.

Zlatan berättar i intervjun att han verkligen uppskattar lugnet i Jämtland, där han äger två hus.

– Jag försöker komma dit så ofta jag kan. Människorna i Jämtland har varit extremt välkomnande mot mig. De gör saker och tar beslut efter vad deras hjärta säger. Och de tycker inte att man kommer och tar deras land och så, säger han till Café.

– Skogen och myrmarken där uppe är helt magisk. Det är liksom flera kilometer mellan varje hus. Där får jag vara mig själv. Ingen känner igen mig i skogen. Sen gillar jag vintern mer än man kanske kan tro.

”Den ende som har kommut upp i min nivå”

Vilken svensk person Zlatan beundrar mest är det inga tvivel om.

– Björn Borg. Hans prestationer triggar mig. Precis som jag kom Björn från ingenstans och visade att allt är möjligt. Han är den ende som har kommit upp i min nivå och gjort någon skillnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.