Zlatan Ibrahimovic dras med skador Foto: Bildbyrån

Zlatan efter skadorna: ”Min kropp börjar bli gammal”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics ålder gör sig alltmer påmind när svenska stjärnan fortsatt dras med skadeproblem.

Efter succécomebacken har 39-åringen missat flera matcher på grund av en hälskada.

– Min kropp börjar bli gammal, säger han till La Gazetta dello Sport.

Mot Lazio i Serie A gjorde han efterlängtad comeback efter knäoperationen som såg honom missa slutet av förra säsongen och även sommarens EM med Janne Anderssons Sverige.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka på planen, och tillbaka som målskytt. Men kort därpå kom nästa skadebakslag och svensken har missat Champions League-mötet med Liverpool och två matcher i Serie A efter den matchen mot Lazio.

– När jag var ung, även om jag var skadad, så ville jag vinna och göra mål. Med tid och erfarenhet så upptäckte jag mitt huvud. Och jag förstod hur viktigt det är att lyssna på kroppen. Nu är mitt huvud bra, men min fysiska kropp börjar bli gammal. Kroppen hänger inte med huvudet och det är ett problem, säger han.

”Är inte Superman”

Efter knäskadan i våras har Ibrahimovic nu dragits med en hälskada som håller honom borta från spel.

– Det här året har jag behövt lyssna på min kropp. På så sätt kan jag undvika värre konsekvenser. Jag måste bära med mig min kropp varje dag och lyssna på den. Och förstå att jag inte är Superman.

Milan ställs i dag mot Spezia och förväntas få klara sig utan sin svenska anfallsstjärna, som fyller 40 år den 3 oktober, återigen.

Klipp: Italienske journalisten om Zlatan: ”Inte längre den gud han var”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.