Zlatan Ibrahimovic målskytt på Robin Olsen

Uppdaterad
Publicerad

17 mars 2012 var senaste gången Zlatan gjorde mål i Milantröjan i bortamötet mot Parma – nu har han slagit till igen.

I sin första start sedan återkomsten behövde svensken en timme på planen för att överlista Robin Olsen i Cagliari-målet.

– Jag känner mig bra, men behöver ett par matcher för att komma i form, säger han till Sky sport Italia.

Zlatan Ibrahimovic har hittat in i målprotokollet i Serie A igen sedan återkomsten. Det tog honom en timme att hitta nätet bakom Robin Olsen i Cagliarimålet.

Theo Hernandez drog till med ett inspel från vänster som svensken tryckte till på direkt. Avslutet lågt vid Olsens vänstra stolpe.

Målet betydde 2-0 till Milan borta mot Cagliari. Dessförinnan hade Rafael Leao gett gästerna ledningen i upptakten av den andra halvleken.

”Känner mig bra”

Efter knappa halvtimmen hade Zlatan en nick som Olsen räddade via stolpen till hörna. I den 83:e hade han ytterligare en boll inne efter ett nickavslut, men svensken stod i offsideposition och målet dömdes bort.

– Jag känner mig bra, men behöver ett par matcher för att komma i form. Tränaren vill matcha mig försiktigt med tanke på min ålder, men det är inga problem. Mitt sinne är fortfarande skarpt och kroppen får hänga på. Det är viktigt för en anfallare att försöka vara där framme och ibland går den in, säger han till Sky sport Italia.

38-åringen spelade 35 minuter i återkomsten på San Siro mot Sampdoria i måndags. Då slutade matchen 0-0.

Matchen slutade sedan också 2-0, en tung skalp för Milan som klättrar från en tolfte till en åttonde plats i Serie A.

– Vi fick tre poäng här och behöver fortsätta jobba hårt. När du jobbar hårt får du tur med dig.

Serie A

Cagliari logo

Cagliari

0 - 2

AC Milan logo

AC Milan

Sardegna Arena, Cagliari
Publik: 16412
Domare: Rosario Abisso

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.