Foto: Bildbyrån

Zlatan har besökt Mino Raiola på sjukhuset: ”Varit väldigt ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har besökt Mino Raiola på sjukhuset, enligt italienska Gazzetta dello Sport.

SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup befinner sig på plats utanför sjukhuset.

– Zlatan har enligt mina kontakter varit väldigt ledsen under hela våren då de står varandra så nära, säger Wegerup.

Superagenten Mino Raiola, som bland annat representerar Zlatan Ibrahimovic, kämpar för sitt liv. Under torsdagseftermiddagen besökte svensken sjukhuset där hans agent vårdas, enligt italienska Gazzetta dello Sport.

– Han har varit här, han kom ut från sjukhuset ganska nyligen. En journalist från RAI Sport frågade om han ville säga något och då sa Zlatan ”Hur vågar du ställa den frågan till mig nu?”. Han vill inte prata, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup.

Wegerup, som inte själv hann se Ibrahimovic lämna sjukhuset, säger att RAI sände live utanför sjukhuset tidigare i dag och att hon såg Ibrahimovic på tv-bilderna när hon var på väg dit.

Utanför avdelning Q2 på San Raffaele-sjukhuset, det var här Zlatan var. Foto: Privat

”Zlatan har varit väldigt ledsen”

I Sverige har Raiola framför allt gjort sig känd som agent för Zlatan Ibrahimovic. Agenten har sedan 2003 representerat Ibrahimovic och svensken har flera gånger pratat om att Raiola haft stor betydelse i hans framgångsrika karriär.

– Zlatan har enligt mina kontakter varit väldigt ledsen under hela våren då de står varandra så nära.

Jennifer Wegerup berättar också att det befinner sig massvis med människor utanför sjukhuset.

– Det är fullt med folk, väldigt många journalister och Milan-fans. Det är väldigt stort i italienska medier, han är en väldigt stor agent och det har varit känt länge att han varit allvarligt sjukt, säger Wegerup.

Läkare dementerade uppgifterna

Tidigare i dag uppgav flera italienska medier att Raiola avlidit 54 år gammal. Även SVT Sport rapporterade felaktigt att Raiola hade gått bort och hänvisade då till bland annat Gazzetta dello Sport.

Dessa uppgifter dementeras dock både av Raiolas läkare och hans agenturbyrå timmen senare. Läkaren Alberto Zangrillo som är ansvarig på sjukhuset San Raffaele i Milano där Raiola är inlagd, var allt annat än nöjd.

– Jag är upprörd över telefonsamtalen från pseudojournalister som spekulerar om en man som kämpar för sitt liv, säger läkaren Alberto Zangrillo till La Repubblica.

Och kort efter läkarens dementi gjordes det en uppdatering på Mino Raiolas officiella Twitterkonto:

”Nuvarande hälsostatus för de som undrar: Förbannad, andra gången på fyra månader som de dödar mig. Jag verkar också kunna återuppstå”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.