”Ibra” jublar efter ett av sina två mål mot Vancouver i natt. Foto: TT

Zlatan hyllades som ”Målguden” – och blev hjälte

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic hyllades som ”Målguden” av fansen och bjöd på två nya fullträffar.

Sedan gav han bort en straff och chansen på ett hattrick.

– Jag är ingen enmansshow, säger han till Los Angeles Daily News efter 3–0 mot Vancouver.

Före matchen mellan LA Galaxy och Vancouver delades det ut 10 000 specialgjorda affischer där Zlatan föreställde åskguden Tor till texten ”Målguden” (God of Goals).

Efter avspark dröjde det bara fyra minuter innan ligans fixstjärna hade gjort sitt 19:e mål för säsongen. Romain Alessandrini blev kapad i straffområdet och Ibrahimovic var säkerheten själv från elva meter.

Galaxy var det bättre laget i matchen och imponerande framför allt i sitt defensiva arbete – något som har kritiserats under säsongen.

I den 58:e minuten fick Zlatan ohotad avancera framåt på offensiv planhalva.

Ett misstag av bortalaget, visade det sig.

Gav bort chans på hattrick

När en försvarare väl stötte framåt gjorde svensken ett ryck åt sidan och bombade snyggt in 2–0 i nättaket.

Med knappa kvarten kvar blev Ibrahimovic nedriven och Galaxy tilldömdes sin andra straff i matchen. Men i stället för att själv kliva fram och ha chansen på ett hattrick valde Zlatan att ge bort straffen. Alessandrini sköt snyggt in 3–0 i högra krysset.

– Han kom och frågade och då gav jag bort den. Som jag sade redan första dagen jag kom hit, jag är ingen enmansshow. Jag är här för att hjälpa laget och alla spelare behövs, säger 36-åringen till Los Angeles Daily News.

”Inget lag vill möta oss”

Det var tre blytunga poäng för LA Galaxy som jagar en slutspelsplats. Nu skiljer en poäng upp till Real Salt Lake på rätt sida strecket när tre omgångar återstår. Salt Lake har dock spelat en match mindre.

– Jag kan slå vad om att inget lag vill möta oss i slutspelet för för vi är farliga om vi spelar såhär. De får hoppas att vi inte tar oss dit, säger han.

Zlatan, som i natt utsågs till ”Matchens lirare”, återtog sin andraplats i skytteligan och har nu gjort 20 mål på 24 matcher den här säsongen.

MLS

LA Galaxy logo

LA Galaxy

3 - 0

Vancouver Whitecaps FC logo

Vancouver Whitecaps FC

StubHub Center, Carson, CA
Publik: 25659
Domare: Baldomero Toledo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.