Zlatan med sitt mål mot Toronto. Foto: Bildbyrån

Zlatans mål inte årets mål – då dissade han FIFA

Uppdaterad
Publicerad

Mohamed Salah fick priset Puskas Award, priset till den som gjort årets snyggaste mål. Zlatan, med ett par snygga mål den här säsongen var inte nominerad.

– Jag såg inte kandidaterna, om mitt mål inte var med så var det inte intressant, säger Zlatan i en intervju med LA Galaxy.

Det blev Liverpools världsstjärna Mohamed Salah som fick priset för årets mål – Puskás Award, namngett efter den före storspelaren Ferenc Puskas. Målet var förstås snyggt, Mo Salah vänder snyggt i bortre delen av straffområdet, tar sig in och placerar in målet mot Everton.

Men Salah vinner inget gehör hos Zlatan Ibrahimovic – som trots ett par hyfsade mål, bland annat sitt 500:e i karriären – inte fanns nominerad.

– Jag såg inte kandidaterna, om mitt mål inte var med så var det inte intressant, säger Zlatan i en intervju med LA Galaxy. Mitt mål mot LAFC borde varit där – eller mitt 500:e. Vi får se, jag kanske är med nästa år.

”Ibra” nämnde dock en av kandidaternas mål.

– Jag tyckte Cristianos (Ronaldo) var snyggt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.