Rafael van der Vaart menar att Zlatan Ibrahimovic var avundsjuk på honom under tiden i Ajax. Foto: Bildbyrån

Van der Vaart: ”Zlatan var avundsjuk på mig”

Uppdaterad
Publicerad

”Zlatan kom till klubben och trodde att han var den stora stjärnan”.

Det menar nederländaren Rafael van der Vaart var en av anledningarna till konflikten mellan de båda stjärnorna under tiden i Ajax i början av 2000-talet.

– Generellt är han en ödmjuk person. Hade vi träffats nu hade det inte varit några problem, säger Rafael van der Vaart till Football.ua.

För 18 år sedan lät det annorlunda. 

Konflikten mellan de båda tidigare storspelarna går långt tillbaka i tiden. Den mellan Zlatan Ibrahimovic och Rafael van der Vaart, under deras gemensamma unga år i Ajax.

Det var i juli 2001 som Zlatan anlände till Ajax som den då dyraste skandinaven någonsin.

Problemet? Det fanns redan en stor stjärna i Ajax – mittfältaren Rafael van der Vaart. Det vill säga en ung bångstyrig stjärna för mycket.

Två stora egon på en för liten plats

Drygt 18 år senare berättar van der Vaart i ukrainska Football.ua om två stora egon som möttes, och hur ivern att vara den stora stjärnan ledde till flera bråk.

Till exempel påstås Zlatan medvetet ha skadat sin antagonist i ett möte mellan Sverige och Holland 2003.

– Vid den tidpunkten var vi unga och jag var Ajax bästa spelare. Han kom till klubben och trodde att det var han som var det. Då var han inte heller som han är nu, jag tror han var ganska avundsjuk, säger Rafael van der Vaart och fortsätter.

– Jag har egentligen inga stora problem med honom. Det vara bara två egon på en för liten plats. Förmodligen var jag ett större problem för honom än vad han var för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.