Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic målskytt igen. Foto: Bildbyrån/C More

Zlatan Ibrahimovic målskytt – äldst någonsin i Serie A

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka som en startspelare för AC Milan.

För första gången på över ett år var han på plan från minut ett.

Då blev han också historisk – som Serie A:s äldsta målskytt någonsin.

Svenske storstjärnan Zlatan Ibrahimovic är på väg tillbaka från sin senaste knäskada. 41-åringen har hoppat in i de tre senaste ligamatcherna – men i kväll fick han chansen från start.

Det var första gången sedan 23 januari 2022 som Ibrahimovic startade en match. Han ledde Milan som kapten i bortamatchen mot Udinese.

När matchen väl var i gång var det Udinese som tog ledningen. Precis innan paus fick Milan dock chansen att kvittera från straffpunkten, efter en handssituation. Det var då Ibrahimovic som klev fram, och hans skott som gick lågt till vänster kunde stoppas av målvakten med en imponerande räddning. Men det var inte slut där.

Straffen slogs om, då Udinese-spelare var inne i straffområdet för tidigt. På andra försöket gick Ibrahimovic på kraft och satte den. Det gör honom till Serie A:s äldste målskytt någonsin (41 år och 166 dagar) och dessutom var det hans första mål sedan i januari förra året.

Ibrahimovics mål följdes dock av ytterligare två från Udinese. 3-1 var ställningen när svensken byttes ut i den 75:e minuten, och det blev även slutresultatet i matchen.

Serie A

Udinese logo

Udinese

3 - 1

AC Milan logo

AC Milan

Dacia Arena, Udine
Publik: 24992
Domare: Daniele Doveri

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.