Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimović vinner Guldbollen 2020

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimović kammar hem priset för bästa manliga fotbollspelare 2020 – för tolfte gången.

– Jag har hårda krav på mig själv och arbetar väldigt väldigt hårt för det, säger han i TV4.

För fjortonde året i rad utses han till årets forward och för tolfte gången totalt tar han emot Guldbollen som årets bästa spelare – Zlatan Ibrahimović.

Och klubblaget Milan är nog beredda att hålla med. Han har inte gått mållös från planen i ligan en enda gång den här säsongen. Och under senaste stormötet mot Napoli satte Ibrahimović sitt nionde och tionde mål på sex matcher i Serie A.

Fotbollsgalan

När han 2016 tog emot sin elfte Guldboll i karriären sa han sig äntligen ha fått ihop sin startelva, som nu får sällskap av ytterligare en.

– Den tolfte gubben på plan det är fansen, så den här går till dem, säger han i TV4.

”Det här är fansens guldboll”

Och efter ett fotbollsår kantat av coronapandemin är fansen minst sagt saknade.

– Det är speciella tider vi går igenom men vi har visat att vi är starka och vi kommer fortsätta att visa att vi är starka. Fansen ska få komma in, alla barn som har sina idoler ska få komma in och heja, bua, skrika och vissla, säger han.

Femton år har gått sedan 39-åringen tog emot sin första Guldboll och än tycker han inte att de står för trångt på hyllan.

–  Jag siktar på en Guldboll vid 50 års ålder också! Jag kan inte avsluta karriären med tomma läktare.

KLIPP: Därför är Zlatan ett fysmonster (23 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollsgalan

Mer i ämnet