Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån/AP

Zlatan kan göra sista matchen för Galaxy

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndag spelar LA Galaxy mot Minnesota i playoff. Det kan vara Zlatan Ibrahimovics sista match i klubben.

– Vi får se vad som händer. Om jag lämnar får ni mindre att skriva om, säger svensken till journalister i Los Angeles.

Efter att ha missat slutspel ifjol möter Zlatans Galaxy Minnesota i MLS:s playoff i år. Minnesota kom fyra i den västra konferensen där Galaxy slutade femma. 38-årige Ibrahimovic antyder till journalister i Los Angeles att matchen mot Minnesota borta, med en kvartfinalsbiljett i potten, kan vara hans sista för klubben.

– Jag har kontrakt till 31 december om jag minns rätt, säger Zlatan Ibrahimovic. Så tills dess tänker jag inte på något annat. Jag respekterar mitt kontrakt och om jag lämnar får ni mindre att skriva om. Om jag blir kvar får ni något att skriva om. Så vi får se vad som händer.

”Att vara populär är inget du kan välja”

En journalist frågar svensken om hans popularitet.

– Jag är bara mig själv och att vara populär är inget du kan välja. Det kommer naturligt. Du är bra på det du gör och antingen gillar folk det eller inte. Men de köper ändå din tröja. Jag önskar jag hade 50 procent av försäljningen, säger Ibrahimovic och ler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.