Zlatan förlängde målsvit – men LA Galaxy tappade segern

Zlatan Ibrahimovic, 37, gjorde mål för fjärde matchen i rad.

Men det var ändå med tunga steg svensken lämnade planen efter en tappad poäng.

Galaxy var på väg mot en blytung seger innan topplaget Sporting Kansas City kvitterade i slutminuterna.

LA Galaxy är inte direkt kända för sitt starka försvarsspel, men i de senaste matcherna har defensiven sett klart bättre ut. Samtidigt fortsätter lagets, och hela ligans, fixstjärna Zlatan Ibrahimovic att producera framåt.

I natt blev han målskytt på nytt när han säkert dunkade in en straffspark i den 25:e minuten. Fullträffen var hans 21:a den här säsongen och det femte på de senaste fyra matcherna. Bara skytteligaledaren Josef Martinez har gjort fler (30) den här säsongen.

Det var en match som innehöll många känslor. Hemmalaget protesterade vilt mot straffsparken, men domarens beslut bekräftades efter en videogranskning. Galaxy gjorde sedan 2–0 på stopptid i den första halvleken, men den gången var videogranskningen i Kansas favör och målet dömdes bort.

Efter pausvilan utbröt nästan ett stort bråk efter tre vilda satsningar inom loppet av några minuter.

Galaxys målvakt David Bingham stod för flera svettiga räddningar. Inte minst efter en timmes spel när han räddade en nick och, med hjälp av både ribban och stolpen, lyckades hålla bollen på rätt sida mållinjen.

LA såg ut att vara på väg mot tre blytunga poäng i jakten på en slutspelsplats, men anfallaren Johnny Russell kvitterade för hemmalaget i den 84:e minuten. Kansas var sedan en stolpträff i den 89:e minuten ifrån att ta hem alla poängen.