Zlatan Ibrahimovic tvingas lämnas återbud – Viktor Gyökeres kommer in. Foto: Bildbyrån

Zlatan lämnar återbud till landslagssamlingen

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic tvingas lämna återbud till landslagssamlingen nästa vecka, det meddelar landslaget.

– Tyvärr är Zlatan inte så långt framme i sin rehabilitering att han kan vara med på kommande samling. Tråkigt för oss och även tråkigt för Zlatan förstås, säger förbundskapten Janne Andersson.

Man kallar in Viktor Gyökeres som ersättare.

Landslaget samlas på måndag för att förbereda sig för VM-kvalmatcherna mot Kosovo, 9 oktober och Grekland, 12 oktober. Men man kommer att tvingas klara sig utan Zlatan Ibrahimovic. Milanstjärnan, som fyller 40 år i morgon, stoppas på grund av skada.

Istället kallar man in Viktor Gyökeres. 23-åringen är i strålande form och gjorde två mål när hans Coventry besegrade Fullham med 4-1 i engelska Championchip på lördagen.

– Vi har följt Viktor de senaste åren och vet att det är en duktig fotbollspelare. Han gjorde bra ifrån sig när vi hade med honom på januariturnén 2019 och han har gjort det väldigt bra i England senaste tiden. Jag ser framemot att se honom i vår miljö, säger Janne Andersson.

Totalt har Gyökeres, fostrad i Brommapojkarna, gjort nio mål denna säsong i Championship.

Tidigare under lördagen meddelade Milans tränare Stefano Pioli att Ibrahimovic inte kommer att finnas med i matchtruppen när Milan möter Atalanta på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.