Viktor Gyökeres gör succé för Coventry i den näst högsta engelska ligan Championship. Foto: Bildbyrån

Gyökeres målform ger plats i VM-kval-truppen

Viktor Gyökeres närmar sig skytteligaledningen i The Championship. Svensken gjorde två nya mål när Coventry vände 0–1 till 4–1 i andra halvlek mot Fulham. Ett par timmar senare blev han inkallad till truppen i VM-kvalet mot Kosovo och Grekland.

– Vi har följt Viktor de senaste åren och vet att det är en duktig fotbollspelare. Han gjorde bra ifrån sig när vi hade med honom på januariturnén 2019 och han har gjort det väldigt bra i England senaste tiden. Jag ser framemot att se honom i vår miljö, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

23-årige Gyökeres, som blev utsedd till matchens lirare av BBC, fanns först inte med i den svenska VM-kvaltruppen som samlas efter helgen, men den formstarke anfallaren fick chansen efter att Zlatan Ibrahimiovic lämnat återbud på grund av skada.

Herrlandslaget i fotboll

Måltjuvs signum

Lördagens två mål inför en jublande hemmapublik bar en måltjuvs signum. Fulham slarvade först med ett bedrövligt försvarsspel och när Coventry snodde åt sig bollen fick Gyökeres till slut halvöppet mål för att göra 1–1, nästan direkt i andra halvlek.

När Gyökeres hittade rätt igen i 70:e minuten betydde målet 4–1. Ett inspel nådde svensken som fick fläka sig fram för att toffla in bollen bakom Paulo Gazzaniga i Fulhams mål. Gazzaniga räddade sedan snyggt när Viktor Gyökeres sånär gjorde sitt tredje mål i matchen.

– Väldigt, väldigt imponerande. Det är kul att se att han levererar så bra som han gör. Väldigt bra facit, säger Jonas Olsson i Viasat.

Nu står Viktor Gyökeres på nio mål i den engelska andradivisionen. Aleksandar Mitrovic, i just Fulham, har gjort tio och leder skytteligan.

MER FOTBOLL: Basketcoach vill gå i Jannes fotspår (20 april 2021)