Lilles Yusuf Yazici (höger) var matchens lirare med ett hattrick mot Zlatans Milan. Foto: Bildbyrån

Överglänste Zlatan – med nya hattrickshowen

Zlatan Ibrahimovic har visat fin målform på sistone.

Men i Europa League-mötet med franska Lille var det bortalagets Yusuf Yazici som stal showen – med sitt andra hattrick i turneringen.

En blek Ibrahimovic byttes ut efter en timmes spel när Milan föll med 0-3.

Gästande Lille har imponerat i den franska ligan där de ligger på andra plats, två poäng bakom serieledande PSG. I dag stod de för en ny stark insats när de besegrade Milan med 3-0 borta på San Siro.

Ledningsmålet kom i den 22:a minuten genom Yusuf Yazici på en billigt dömd straff, där turken visserligen fick Alessio Romagnolis hand på ryggen, men förstärkte situationen och kastade sig mot marken.

Europa League

Kort därpå, i den 25:e minuten, fick Zlatan Ibrahimovic ett fint frisparksläge från cirka 20 meter. Svensken gick på kraft, men målvakten Mike Maignan räddade.

Milans första förlust

Ställningen var 1-0 till Lille i halvtid innan de ryckte ifrån till 3-0 med två mål inom loppet av tre minuter i andra halvlek.

Först sköt Yazici ett lurigt distansskott som studsade precis framför Milan-målvakten Donnarumma, och i den 58:e minuten stod Lille för en suverän omställning där Yazici fullbordade sitt hattrick.

Så sent som den 22 oktober gjorde han tre mål i den första Europa League-gruppspelsmatchen mot Sparta Prag. Totalt har han noterats för sex mål på tre matcher.

Zlatan då? Han stod, liksom resten av Milan, för en slätstruken insats. Svensken byttes ut mot Ante Rebic i den 62:a minuten.

Det här var första gången för säsongen som Milan dels förlorade en match, dels blev mållösa.

ARKIV: Ibrahimovic med konstmål som gav segern till Milan (1 november 2020)