Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT

Zlatan målskytt på nytt – vinst för Galaxy

Uppdaterad
Publicerad

För tredje matchen i rad gjorde Zlatan mål för sitt LA Galaxy. ”Ibra” slog in på 2-0 på straff i det som till slut blev en 4-0-seger för Galaxy. Segern var viktig för LA som hakar på snacket kring slutspel.

– Det var en bra vinst, säger Zlatan efter matchen.

I två raka matcher har Zlatan gjort mål utan att det för den skulll betytt att hans LA Galaxy i slutändan lyckats vinna.

Men det brukar heta tredje gången gillt – så också den här gången.

I den 55:e minuten drogs Zlatan ner i straffområdet och som brukligt tog han själv hand om straffen – 2-0, säkert intill den vänstra stolproten. Zlatan sträckte sedan armarna mot fansen efter hans fjärde mål på tre matcher och hans elfte totat.

Zlatan blev efter matchen utnämnd till matchens spelare.

– Vi gjorde inga enkla misstag och vi fortsatte spela efter vi gjort 1-0. Vi spelade också mer direkt och tog vara på våra chanser. Det var en bra vinst, säger Zlatan till det samlade pressuppbådet efter matchen.

Segern gör att Galaxy nu bara har en poäng upp till Vancouver Whitecaps på den sista slutspelsplatsen.

Även Samuel Armenteros stod för en fin insats för sitt Portland Timbers. Han gjorde båda målen i det som blev en 2-1-vinst över San Jose Earthquakes.

MLS

LA Galaxy logo

LA Galaxy

4 - 0

Columbus Crew SC logo

Columbus Crew SC

StubHub Center, Carson, CA
Publik: 21211
Domare: Chico Grajeda

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.