Zlatan sköt Milan till cupsemi – och förlängde sviten

Uppdaterad
Publicerad

Milan har inte förlorat en match med Zlatan Ibrahimovic på planen sedan stjärnans återkomst.

I dag såg svensken till att hålla sviten vid liv.

Anfallsstjärnan punkterade kvartsfinalen i italienska cupen när Milan slog Torino med 4-2 efter förlängning.

Efter 0-0 i svenskens första match har Milan radat upp fyra raka segrar.

I dag kom den femte – men den förra storklubben var länge illa ute.

Två mål av backen Gleison Bremer gjorde att Torino såg ut att gå segrande på San Siro. Gästerna hade ledningen med 2-1 när stopptiden började, men då kvitterade mittfältaren Hakan Calhanoglu.

Zlatan brände jätteläge

Ibrahimovic, som blev inbytt efter 65 minuter vid ställningen 1-1, radade sedan upp tre chanser att bli hjälte.

Först tog sig Rafael Leão fram på vänsterkanten och spelade in bollen till en framstörtande Zlatan som, från ett par meters avstånd, sköt över. Märkbart frustrerad ställde han sig i målburen och slet i nätmaskorna.

I sekvensen efteråt skapade han en ny chans, men sköt över. Och i sekvensen efter det avlossade han ett tungt skott som målvakten Salvatore Sirigu – svenskens förre lagkamrat i PSG – reflexräddade.

Matchen gick i stället till förlängning.

Svensken målskytt igen

Efter 15 mållösa minuter slog Hakan Calhanoglu till direkt i början av den andra förlängningskvarten när han dundrade in 3-2 med vänsterfoten.

Ibrahimovic fick revansch för sin jättemiss under ordinarie tid och fastställde slutresultatet 4-2 i den 109:e minuten, fint framspelad av brasilianske talangen Leão.

Kobe Bryant hyllades

Sedan tidigare är Napoli och Juventus också vidare till semifinal. I morgon möts Inter och Fiorentina i den fjärde och sista kvartsfinalen.

Före matchen hyllades avlidne basketlegendaren, tillika Milan-supportern, Kobe Bryant med ett bildspel på San Siro. Det avslutades med texten ”Legends never die”. På läktaren höll fansen upp en banderoll med texten ”Vila i frid, Kobe och Gianna. För alltid tillsammans”.

En Milan-supporter iförd en Kobe Bryant-tröja. Basketlegendaren som nyligen omkom i en helikopterkrasch var uttalad Milan-fan. Foto: TT

KLIPP: Milan avgjorde med matchens sista spark (19 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.