Zlatan säger att han inte ångrar tacklingen. Foto: Bildbyrån

Zlatan om tacklingen: ”Skulle göra det igen”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic tappade humöret i VM-kvalmatchen mot Spanien och sänkte Cesar Azpilicueta.

Nu ger den svenske stjärnan sin bild av överfallet.

– Jag gjorde det med vilje. Han gjorde något dumt mot min lagkamrat, säger han till The Guardian.

Det var i en rörig situation i det spanska straffområdet som Zlatan Ibrahimovic satte vänster arm och armbåge i ryggen på Azpilicueta som föll ner i gräset.

Nu berättar stjärnan om situationen.

– Jag gjorde det med vilje. Jag skäms inte över att säga det. Han gjorde något dumt mot min lagkamrat. Lekte tuff mot honom. Det var dumt, men jag gjorde det för att få honom att förstå. ”Du gör fan inte sådär. Du har inte stake nog att göra sådär mot mig igen. Jag kommer visa dig vad som händer om du gör så mot mig”. Det var anledningen till att jag gjorde det, säger Zlatan.

”Jag gjorde något dumt, men jag skulle göra det igen”

Om Azpilicueta sade något efter matchen svarar Ibrahimovic:

– Vad ska han säga? Han skulle inte säga det till mig, han ska säga det till min lagkamrat som inte kommer göra något för att han är för snäll. Det var inte bra gjort av mig men jag skulle ändå gör det igen. Sådan är jag. Jag skäms inte över att säga det.

Efter händelsen tilldelades Zlatan Ibrahimovic sitt andra gula kort i kvalet och är därmed avstängd i Sveriges kommande playoff i mars.

–Det handlar inte om att missa playoff. Det handlar om att få honom att förstå att du inte ger dig på någon som ligger ner. Du attackerar inte en hund som inte pratar.

– Jag är inte rädd för att säga det till dig. Jag gjorde något dumt, men jag skulle göra det igen. 100 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.