Zlatan Ibrahimovic i Milantröjan. Foto: Bildbyrån

Zlatan efter succén: ”De låste in fel djur”

I veckan återvände Zlatan Ibrahimovic efter covid-19. Han gjorde succé i derbyt mot Inter. 39-åringen tryckte in två mål inom tre minuter och såg till att Milan vann med 2-1.

– Jag är väldigt hungrig eftersom de låste in fel djur hemma hos mig, säger Zlatan efter succén.

Zlatan Ibrahimovic, som återvände till Milans träningar i början av veckan efter coronafrånvaro, fick chansen från start i derbyt.

– Jag  är väldigt hungrig eftersom de låste in fel djur hemma hos mig. Efter två veckor hemma i huset är jag inte enkel att tas med. Det är alltid mentalt jobbigt att vara hemma så länge, säger Zlatan, som emellanåt beskriver sig som ett lejon, enligt AP efter succén.

39-åringen gav Milan en drömstart.

Efter drygt tio minuter gick Zlatan omkull i straffområdet och domaren Maurizio Mariani pekade på straffpunkten. Intermålvakten Samir Handanovic räddade straff, men Zlatan tryckte in returen inför 1000 åskådare som släpptes in på San Siro som tar drygt 80000 besökare.

Några minuter senare utökade svensken till 2-0. Rafael Leao tog sig runt på vänsterkanten och levererade in bollen till Zlatan som från nära håll stötte in bollen.

Lukaku nätade för Inter

Inter fick kontakt i matchen när Romelu Lukaku reducerade till 2-1 i den 29:e minuten.

Inter jagade sedan en kvittering. I andra halvlek blåste domaren för straff för Inter, men efter en videogranskning menade domaren att det var offside på Inter.

I slutminuterna försökte Lukaku klacka in bollen, men målvakten Gianluigi Donnarumma räddade. Milan vann med 2-1.