Zlatan kritiserar landslagsledningen. Foto: Bildbyrån

Zlatan till stenhård attack: ”Vilket jävla skämt”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski ”var chockad” när han startade på bänken mot Frankrike. Nu kritiserar Zlatan Ibrahimovic beslutet.

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skriver han på Twitter.

Den stora snackisen efter matchen mellan Sverige och Frankrike var att Dejan Kulusevski började på bänken. Han fick hoppa in i den 70:e minuten när Sverige förlorade med 0–1 efter att Kylian Mbappé gjort det avgörande målet.

Efter matchen var Kulusevski själv ”chockad” att han inte startade.

– Jag blev chockad då jag tyckte att det känns jättebra på träningarna, sade han till TV4 efter matchen.

– Jag tyckte att det var konstigt, men det är bara att acceptera. Jag hoppades förändra matchen, men det gick inte i dag, säger han.

Nu kliver även Zlatan Ibrahimovic in och han sågar Janne Andersson och landslagsledningen.

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skriver han på Twitter.

”Är så låg nivå”

Svenska fotbollsförbundets landslagschef Stefan Pettersson svarar så här på kritiken till Fotbollskanalen:

– Det här är så låg nivå, så jag vill inte en kommentera det.

SVT Sport har sökt  Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, ordförande Karl-Erik Nilsson, landslagschef Stefan Pettersson och Janne Andersson.

Bakgrund: Zlatan Ibrahimovic och Janne Andersson

Dagens förbundskapten i landslaget har haft flera kontroverser med Sveriges största stjärna under sina fyra år som huvudansvarig.

– Jag tror att det är ett bra val. Jag känner honom inte så väl, sa Ibrahimovic när Janne Andersson utsågs till ny förbundskapten hösten 2016, men sedan verkar det ha skurit sig.

+ Inför VM 2018 var pressen stor på Janne Andersson att ta med Ibrahimovic i truppen efter stjärnans flytt till USA. Och Zlatan kom under våren med små hintar i sociala medier. En irriterad Andersson konstaterade att Zlatan lagt av i landslaget och i så fall måste ta kontakt med honom. Ibrahimovics bild var en annan: ”De ringer mig varje dag och frågar hur jag mår och vad jag vill”. Till slut kom Zlatan inte med VM-truppen.

+ Hösten 2019 kritiserar Zlatan Janne Andersson för att inte ta ut spelare med invandrarbakgrund i landslaget, i en stor intervju i Expressen. Andersson och fotbollförbundet slår ifrån sig kritiken och förbundskaptenen prisas senare för sitt ledarskap av en organisationen knuten till Fryshuset med motiveringen att han jobbar med en ”tydlig värdegrund där rättvisa och alla människors lika värde är grunden”.

+ Hösten 2020 är det konflikt igen, då Zlatan Ibrahimovic kritiserar Janne Andersson för att ”kväva svensk fotboll” och inte släppa fram talangen Dejan Kulusevski i startelvan mot Frankrike i Nations League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.