LA Galaxys Rolf Feltscher och Zlatan Ibrahimovic jublar i den första halvleken, men målet blev bortdömt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatans attack efter säsongspremiären: ”Systemet är skit”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic, 37, gjorde i natt sin första match på försäsongen och slog till direkt.

En vecka före säsongspremiären i MLS riktar han nu kritik mot upplägget med grundserie och slutspel.

– Systemet här är skit, säger han till Expressen.

I säsongens sista träningsmatch gjorde Zlatan Ibrahimovic sitt första framträdande. Och efter 77 minuter nådde anfallaren högst i en nickduell med Coloradobacken Axel Sjöberg, och knoppade in reduceringen till 1–2.

Målet var det första för säsongen för Ibrahimovic som hittills har suttit på bänken i de tidigare träningsmatcherna. Den här gången spelade han hela matchen.

Kort därpå fastställde Colorado slutresultatet 3–1.

– Jag skulle ha spelat 60 minuter, men jag kände att jag kunde spela hela matchen så jag sa det till coachen efter första halvlek: ”Vi fortsätter, jag känner mig bra”. Det finns inget att klaga på, säger han till Expressen.

”Lät oss göra saker i rätt ordning”

Han berättar också att det kändes extra bra att göra mål på just Colorados målvakt Tim Howard.

– Under förra säsongen tänkte jag ”fan, han var den ende målvakten som jag inte gjorde mål på”. Men det ändrade jag på i dag. Bollen gick in till slut. Men han är en mycket bra målvakt. Han har spelat i Manchester United och Everton, säger Ibrahimovic.

LA Galaxy föll alltså i genrepet inför MLS-säsongen som drar i gång söndag den 3 mars med match hemma mot Chicago Fire.

På Expressens fråga om Galaxys chanser den här säsongen väljer Ibrahimovic att rikta kritik mot hela seriesystemet.

– Som jag har sagt tidigare är systemet här skit. För du kommer till playoff och sedan ska man spela om det. Men låt oss göra saker och ting i rätt ordning. Vi ska komma etta och sedan ska vi vinna playoff, säger 37-åringen.

Klicka här för att se Zlatans första mål för säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.