Zlatan Ibrahimovic och LA Galaxy är klart för slutspel. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan tog Galaxy till slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har nått sitt första slutspel i amerikanska MLS. Los Angeles Galaxy fixade slutspelsplatsen via 2–1 borta mot Real Salt Lake.

Han må ha vunnit ligan i fyra länder, men i USA har Zlatan Ibrahimovic ännu inte fått lyfta en mästarbuckla. Kanske kommer det i år, för nu har hans Los Angeles Galaxy kvalificerat sig för MLS slutspel.

Det är tätt kring den västra konferensens slutspelsstreck och streckmatcherna har avlöst varandra för Galaxy, som spelat bra under hösten. I den viktiga bortamatchen mot Real Salt Lake blev det tredje raka segern, och som vanligt visade Zlatan vägen. I början av andra halvlek spelade svensken fram till Cristian Pavón som gjorde 1–0, en halvtimme senare dunkade han själv in sitt 28:e mål för säsongen.

Kamp om skytteligasegern

Hemmalaget fick in en reducering, men inte mer och får efter 1–2 fortsatt se sig precis ovanför det så viktiga strecket. Sju lag kämpar fortsatt om de återstående fyra slutspelsplatserna i MLS västra halva.

Ibrahimovic kan helt fokusera på en annan kamp – den om skytteligasegern. Med två matcher kvar att spela i grundserien har han nu 180 minuter på sig att komma ikapp skytteligaledaren, Los Angeles FC:s Carlos Vela, som i och med nattens mål mot Houston har gjort 30 mål, två mer än svensken.

För Galaxy blir det första slutspelet sedan 2016, då laget nådde semifinal.

Se SVT:s reportage från Los Angeles: ”Zlatan har betytt mer för MLS än Beckham”

MLS

Real Salt Lake logo

Real Salt Lake

1 - 2

LA Galaxy logo

LA Galaxy

Rio Tinto Stadium, Sandy, UT
Domare: Rubiel Vazquez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.