Zlatans anfallskollega: ”Helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatans lagkamrater var förstås i eld och lågor efter svenskens debut. Norske anfallskollegan Ola Kamara kan inte nog plussa sin nye forwardspartner.

– Zlatan gör en Zlatan, det var helt sjukt, säger han till SVT Sport.

LA Galaxy hade tuffa första 60 minuter i Los Angeles-derbyt. I underläge 1-3 byttes Zlatan Ibrahimovic in och vände matchen med sina två mål.

Zlatan spelade på topp tillsammans med den norske landslagsmannen Ola Kamara, med ett förflutet i bland annat Austria Wien och 1860 München.

Efteråt var normannen full av beundran inför svenskens inhopp.

– Det är en stor man alltså. Han kom in i matchen med sin närvaro och man märkte direkt att han lyfte hela laget. Han får oss att vinna, det var coolt.

”Zlatan gör en Zlatan”

Det spektakulära kvitteringsmålet från 40 meter föregicks av en tuff duell där Kamara var inblandad. Bollen studsade ner till Zlatan som drog till på halvvolley.

– Zlatan gör en Zlatan, det var helt sjukt. Jag såg det bakifrån, det var fantastiskt. Han har ju gjort mål i åtta av åtta debuter tror jag. Han gör ju alltid mål i sin debut, fortsätter göra det här och vinner matchen åt oss. säger Ola Kamara.

”Hög stämning”

Gårdagens LA-derby var det första mellan Galaxy och FC. Rivalerna LA FC gör sin första säsong i MLS, och Kamara njöt av stämningen på det fullsatta StubHub Center.

– Det var intensivt hela vägen. Det var häftigt att bara gå in till uppvärmningen, sen var det hög stämning hela matchen.

Zlatans debutmatcher

Malmö FF 1999: 1-2 mot Halmstad (Inget mål)

Ajax 2001: 2-1 mot Feyenoord (Ett mål)

Juventus 2004: 3-0 mot Brescia (Ett mål)

Inter 2006: 3-2 mot Fiorentina (Ett mål)

Barcelona 2009: 3-0 mot Gijon (Ett mål)

Milan 2010: 0-2 mot Cesena (Inget mål, missade straff)

Paris Saint-Germain 2012: 2-2 mot Lorient (Två mål)

Manchester United 2016: 3-1 mot Bournemouth (Ett mål)

LA Galaxy 2018: 4-3 mot Los Angeles FC (Två mål)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.